Fracties vinden kritiek Sjoers misplaatst

stadhuis_kopdonderdag 06 december 2007 22:33

ALMELO - De fracties van VVD, ALA en ChristenUnie in de Almelose gemeenteraad vinden de kritiek van wethouder Anthon Sjoers, dat zij in het besluitvormingsproces rond de nieuwe binnenstad hun rug niet recht houden, volslagen misplaatst.

"Zo'n opmerking past in de arrogante houding van dit college en het totaal lak hebben aan wat anderen van de plannen vinden", stelt ALA-raadslid Gijs Stork.

Hij behoorde afgelopen dinsdagavond tot de criticasters van het B en W-voorstel voor de keuze van de hoek Wierdensestraat-Centrumplein als plek waar in de komende jaren het nieuwe Almelose stadhuis - ten koste van de Kloosterhofflat - moet verschijnen. Wethouder Sjoers noemde de opstelling van onder andere ALA, ChristenUnie en VVD - laatstgenoemde fractie ging uiteindelijk wel akkoord - beangstigend voor de toekomst. Sjoers, dinsdagavond: "Dit soort processen doet pijn in de stad. Maar als we willen gaan voor kwaliteit zullen college en raad hun rug een beetje recht moeten houden."

De uitleg die Sjoers geeft aan de beweegredenen van de tegenstemmers is een totaal verkeerde", vindt Stork. "Hij moet er gewoon voor zorgen dat ie met goede doorwrochte voorstellen komt. Van de onderbouwing van het locatievoorstel deugde geen pest. Het college komt ermee weg omdat CDA en PvdA blindelings achter het college aanlopen."

VVD-woordvoerder Sijgers geeft aan dat hij - ondanks het uiteindelijk 'voor' van zijn fractie - nog altijd worstelt met het B en W-voorstel. "We hebben de vinger op zwakke plekken gelegd. Geattendeerd op risico's. Onze frustratie is dat Sjoers geen volledige duidelijkheid heeft gegeven. Dat hebben we laten blijken, maar dat is iets anders dan het niet recht houden van onze rug", verklaart de liberaal.

Jan Veenstra, raadslid voor de ChristenUnie voelt zich al helemaal niet aangesproken door de woorden van Sjoers. "We hebben de lijn, die we vorig jaar oktober, bij het eerste besluit over het Binnenstadsplan Almelo, hebben ingezet, volgehouden. We houden onze rug dus gewoon recht."

Bron: Tubantia, 6 december 2007

Zie ook: Sjoers: 'We moeten rug wel rechthouden'

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'Fracties vinden kritiek Sjoers misplaatst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.