Beste ##firstname## ##lastname##,
De zomer zit erop en het politieke jaar begint weer. Voor de zittende gemeenteraad is dit de laatste etappe van zijn raadsperiode. In maart 2022 zijn er immers weer verkiezingen. Ondanks COVID19 is er deze periode veel gebeurd. Er is doorgepakt op zowel 'fysiek' als 'sociaal' terrein.
Bij fysiek gaat het o.a. om het water terug in de stad, de hernieuwde binnenstad, het besluit tot een nieuw zwembad, het vullen van het XL Business Park met bedrijven, en duurzaamheidsprojecten zoals het zonnepark bij Aadorp. Denk bij sociaal aan het toekomstbestendig maken van de sociale werkvoorziening (Soweco), de samenwerking tussen de MBO scholen, de aanpak van zorgfraude, een preventieve aanpak rond het voorkomen van schulden, en het opzetten van 'algemene voorzieningen' voor maatschappelijke ondersteuning (dagopvang etc.). Het zijn stuk voor stuk ontwikkelingen waarin de ChristenUnie Almelo een rol heeft gespeeld. Met onze twee zetels qua stemverhouding weliswaar een 'bescheiden' rol, maar als coalitiepartner zeker een niet onbelangrijke rol. Daar zijn we dankbaar voor.
Tegelijkertijd blijft er veel te doen. Er komt een volledig nieuwe manier van werken rond vergunningen (de Omgevingswet). Wat kan en moet Almelo doen gegeven de recente klimaatrapporten? Hoe realiseert Almelo de ambitie voor het bouwen van 3000 nieuwe woningen? Hoe gaan we met de jeugdzorg verder, waar steeds meer jongeren een beroep op doen terwijl gemeenten kampen met financiele tekorten? En wat doen we nu met de 'Stadskade' het deel in het centrum waar de oude AH nog steeds leeg staat en de parkeergarage aan Het Baken 'afbrokkelt'. En natuurlijk de impact van COVID19. Genoeg te doen en deels zal dit ook na de verkiezingen verder worden opgepakt.
Aanstaande verkiezingen betekent dat ook in de gemeenteraad profileringsdrang ontstaat en tegenstellingen kunnen worden uitvergroot. We vragen uw gebed voor goede verstandhoudingen in de raad. Binnen de ChristenUnie mogen we ons gezegend weten met heel veel mensen die onze fractie ondersteunen ('de denktank') en dat niet doen uit persoonlijke profileringsdrang maar vanuit een verlangen het goede voor de stad te doen. Daarbij maakt het niet uit of we aan het begin van een periode staan of aan het eind. We doen wat nodig is. We zetten ons in voor het welzijn van de stad en haar inwoners.
Jezus vertelt het verhaal van de herder die 99 schapen achterlaat om die ene die de weg kwijt is te zoeken. Hier kunnen we van leren en een voorbeeld aan nemen. Juist die ene, die eenzaam is, of in de problemen, misschien -met de toeslagenaffaire nog vers in het geheugen- wel door eigen toedoen of onwetendheid; daar zijn we er voor. Een gemeente die dient in plaats van heerst. Een gemeente met oog voor mensen die zorgt voor rechtvaardigheid. Dat is wat ons te doen staat, daar doen we het ook voor.
In deze nieuwsbrief kijken we nog even terug op het afgelopen halfjaar. We danken u voor uw betrokkenheid en mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het weten, we stellen dit zeer op prijs!
Met vriendelijke groet,
Wouter Teeuw, Jeanet Buikema (raadsleden)
Reijer Copier (raadsvolger)