Internetconsultatie Zondagwet

kolkjemaandag 09 mei 2016 07:58

In aanloop naar de behandeling van het wetsvoorstel om de Zondagswet in te trekken, vindt er momenteel een internetconsultatie plaats. Geef het door!

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat de Zondagswet ingetrokken moet worden. Onder druk van vooral D66 maakt minister Plasterk daar nu werk van maar heeft eerst een internetconsultatie uitgezet die loopt tot 1 juni. Kerken en organisaties kunnen reageren maar ook individuele burgers. Wij roepen op om hier gebruik van te maken!

In het kort regelt de Zondagwet dat er op zondag openbare rust is. Bijvoorbeeld dat in de omgeving van kerken waar erediensten worden gehouden geen onnodige herrie wordt veroorzaakt, door verkeer, door optochten of door evenementen. Dat geldt in ieder geval tot 13.00 uur.

Belangrijk bij het reageren is dat u een eigen tekst gebruikt omdat anders reacties onder één noemer geschaard worden. Gebruik daarbij vooral uw lokale situatie. Tot 1 juni kunnen burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kerkgenootschappen reageren op het wetsvoorstel en de bijbehorende toelichting. Klik hier voor de Internetconsultatie Intrekken Zondagswet en de toelichting erop.

Labels

« Terug

Reacties op 'Internetconsultatie Zondagwet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.