Motie rond lange termijn opvang vluchtelingen

vluchtelingenkamp syriedinsdag 29 september 2015 22:25

De ChristenUnie heeft samen met PvdA (initiatiefnemer), Leefbaar Almelo, SP en Lokaal Almelo Samen een motie ingediend om -in samenwerking met alle Twentse gemeenten- aan de slag te gaan rond de lange termijn effecten van de huidige vluchtelingen stroom. De motie is aangenomen!

Overal in de wereld zijn mensen op de vlucht. Dat merken we ook in Almelo. Er is veel aandacht momenteel voor de noodopvang van vluchtelingen. Maar ook de lange termijn verdient onze aandacht. Immers, een aanzienlijk deel van de vluchtelingen die nu hier naar toe komen, zal hier ook de komende jaren blijven. Dat heeft effecten rond huisvesting, onderwijs, en noem maar op. De motie vraagt hier aandacht voor.

De motie werd nipt aangenomen (18 voor - 16 tegen). Dit kreeg aandacht in de pers omdat raadslid Cete aangaf per ongeluk voor te hebben gestemd en daarom een herstemming eiste. Dit werd uiteraard niet gehonoreerd, maar leide er wel toe dat de VVD het college opriep de motie naast zich neer te leggen. We gaan ervan uit dat CDA wethouder Ten Seldam dit zeker niet zal doen, al gaf de wethouder wel overduidelijk aan niet op deze motie te zitten te wachten. De wethouder zag vooral afstemming met andere gemeenten niet zitten. Almelo regelt het zelf wel.

De motie ligt in lijn met een eerdere aanvraag van de ChristenUnie Almelo voor een politiek beraad rond statushouders. Dit beraad hebben we in januari aangevraagd. We zien dat veel vluchtelingen/statushouders getraumatiseerd zijn. Dat roept vragen op rond lange-termijn effecten waar we in dit beraad ook aandacht voor willen vragen. Het beraad is toegezegd te worden ingepland dit najaar of begin 2016.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2015_09_29 PvdA-CU-SP-LAS-LA Motie samenwerking toekomst vluchtelingen117,2 kBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Motie rond lange termijn opvang vluchtelingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.