Raadsbijdrage Rapport Rekenkamercommissie Almelo

stadhuis_kopdinsdag 15 januari 2008 15:01

De ChristenUnie fractie vindt het rapport van de Rekenkamercommissie een goed rapport. Het laat duidelijk de sterke en zwakke kanten van de Wijkontwikkelingsplannen zien. En het geeft een goede aanzet voor een betere aanpak. Eigenlijk vraagt het rapport om een door ontwikkeling van de wijkontwikkelingsplannen. Maar daarvoor zijn veel aanpassingen nodig. Ook moet een relatie worden aangebracht met de Almelose wijkaanpak.
Omdat de Rekenkamercommissie dus eigenlijk een andere aanpak voorstelt hebben wij moeite met de uiteindelijke aanbevelingen in het rapport omdat:

  • De wijkontwikkelingsplannen liggen al een aantal jaren stil en zijn niet meer actueel
  • Almelo heeft bewust gekozen voor een andere wijkaanpak
  • Er is niet zomaar een relatie te leggen tussen de wijkontwikkelingsplannen en de Almelose wijkaanpak, omdat de Almelose wijkaanpak gericht is op kleinere projecten op straatniveau en de wijkontwikkelingsplannen veel breder zijn
  • We moeten absoluut waarborgen dat er ook daadwerkelijk iets wordt gedaan met de uitkomsten van de hernieuwde aanpak. De aanpak mag niet opnieuw mislukken.

De ChristenUnie fractie vindt daarom dat we eerst een aanpak moeten ontwikkelen waarin rekening is gehouden met de bevindingen en conclusies uit het rapport van de rekenkamer en waarin de relatie tussen de wijkontwikkelingsplannen en de Almelose wijkaanpak duidelijk is. Pas daarna is naar onze mening een evaluatie en een vervolgtraject zinvol, zoals de Rekenkamercommissie heeft geadviseerd.

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Raadsbijdrage Rapport Rekenkamercommissie Almelo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.