Raadsbijdrage Nota speelruimtebeleid

voetbal_kopdinsdag 15 januari 2008 14:58

Speelvoorzieningen zijn essentieel voor de leefbaarheid in een straat of buurt. En de leefbaarheid staat of valt met de mate waarin bewoners hiervoor de verantwoordelijkheid nemen. Daarom is het noodzakelijk dat bewoners een doorslaggevende rol krijgen bij de keuze van de speelvoorzieningen. Hun behoeften en wensen moeten leidend zijn. Maar in de nota wordt op de rol van de bewoners nauwelijks ingegaan. Ook legt de nota naar onze mening veel te veel nadruk op aantallen.

Leefbaarheid vraagt continu aandacht. Want de behoefte aan speelvoorzieningen verandert met de tijd, speelvoorzieningen zijn onderhevig aan slijtage en vernieling en speelvoorzieningen kunnen voor overlast zorgen. Naar onze mening kan dus niet worden volstaan met het eenmalig opstellen van wijkspeelplannen. Wij vinden dat het speelruimtebeleid een integraal onderdeel moet zijn van de wijkaanpak. In de nota wordt op de relatie met de wijkaanpak helaas nergens ingegaan. Ook ontbreekt een evaluatie van de huidige wijkspeelplannen, zodat onduidelijk is of het wel een effectief sturingsmiddel is.

Bewoners zullen hun verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid pas nemen wanneer er voldoende middelen beschikbaar zijn. Wij pleiten ervoor om de bewoners op straatniveau een budget te geven. Wanneer ze meer willen uitgeven dan zullen ze zelf moeten zoeken naar mogelijkheden voor kostenbesparing of naar aanvullende financieringsbronnen. De ChristenUnie fractie vindt dus dat de beleidsvoornemens aangevuld moeten worden. Wij begrijpen dat een aanpak niet van de ene op de andere dag veranderd kan worden. Maar we vinden dat we wel een richting moeten aangeven.

Wij dienen hierover een amendement in.

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Raadsbijdrage Nota speelruimtebeleid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.