Informatieavond over het outsourcen van ingenieurs

personeel-gezochtzaterdag 16 april 2016 20:49

Afgelopen maandag organiseerde de ChristenUnie-fractie een informatiebijeenkomst over het onderwerp "sourcing". Twee deskundigen van de gemeente Enschede vertelden over hun ervaringen met het outsourcen van ingenieurswerkzaamheden.

De twee deskundigen van de gemeente Enschede waren Ninke van de Kooy (tevens MinBZK, gaf die middag ook een workshop over prettig contact met de overheid) en Hendrik-Jan Teekens (ontwerper water en tevens betrokken bij ChristenUnie Almelo).

Sourcing wordt soms voorgesteld als een wondermiddel waar je als gemeente heel veel geld mee kunt besparen. Hendrik-Jan Teekens en Ninke van de Kooy lieten zien wat er mis kan gaan als een gemeente haar ingenieursbureau volledig buiten de deur zet. Want wie houdt er dan oog voor integrale kwaliteit (verder kijken dan alleen het project in kwestie) en het lange-termijnperspectief?

De ChristenUnie is een voorstander van het uitbesteden van overheidstaken, maar niet rücksichtslos en zeker niet als doel op zich. Sourcing met beleid!

Labels
Fractie

« Terug