Perspericht: ChristenUnie en CDA Almelo gaan in gesprek over WMO

wmo_kopdinsdag 01 november 2005 15:15

                      

Persbericht

ChristenUnie en CDA Almelo gaan in gesprek over WMO

 

23 november 2005 van 20.00 uur tot 22.00 uur

De Banier, Hofkampstraat 169/173, Almelo

 
 
De ChristenUnie en het CDA Almelo willen met christenen en anders gelovigen in gesprek hoe ze het beste op de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kunnen inspelen en wat ze hierin voor Almelo kunnen betekenen. Biedt de wet ook kansen?
 
De WMO legt een grote nadruk op het omzien naar elkaar. ChristenUnie en CDA zien dit benadrukken van “naastenliefde” als een uitdaging. Naastenliefde is de basis van ons christen zijn.
 
Maar naastenliefde is in onze samenleving niet meer vanzelfsprekend. We voelen ons vaak onvoldoende verantwoordelijk voor elkaar. Het individualisme viert hoogtij.
 
De overheid wil de zorg weer neerleggen bij familieleden en directe relaties, maar stimuleert iedereen ook om te gaan werken.
Voor mantelzorg en vrijwilligerswerk zijn steeds minder mensen beschikbaar. Mensen die aangewezen zijn op intensieve zorg (zoals gehandicapten, langdurig zieken, etc.) merken nu al hoe intensief het voor familie, vrienden en kennissen is om voor hen te zorgen. Vaak is professionele zorg onontbeerlijk. Maar ook voor vele anderen wordt het moeilijk om hulp van familie en kennissen in te schakelen.
 
Daarom kunnen er door de invoering van de WMO allerlei spanningen ontstaan.
Hier ligt dus een belangrijke taak voor christenen en anders gelovigen. Zo ontstaan nieuwe kansen om (weer) van betekenis te zijn voor onze medeburgers in Almelo.
 
De avond zal ingeleid worden door twee sprekers te weten:
 
Dhr. T. de Weger, wethouder ChristenUnie Enschede
Dhr. H.J. Dannenberg, wethouder CDA Zwolle
 
Vervolgens een forumdiscussie, het forum bestaat naast de heren de Weger en Dannenberg uit mevr. Ten Seldam, raadslid CDA en dhr. Nijhof  raadslid ChristenUnie.
 
De avond wordt geleid door dhr. J Veenstra.
 
Voor 23 november zijn alle religieuze genootschappen en religieuze instellingen uit de gemeente Almelo uitgenodigd.
 
Labels

« Terug

Reacties op 'Perspericht: ChristenUnie en CDA Almelo gaan in gesprek over WMO'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.