Persbericht: Laptops

vrijdag 30 januari 2004 22:44

PERSBERICHT VAN DE FRACTIE CHRISTENUNIE/SGP ALMELO

Zeer tot onze spijt is eind vorig jaar besloten om alle aspirant-raadsleden van de gemeente Almelo te voorzien van een laptop met bijbehorende MS-Office programmatuur, een breedband internet aansluiting en bijbehorend e-mail adres. De gemeenteraad heeft voorgesteld hiervoor een krediet te ramen van EURO 27.648,00!

Een fors bedrag dat in deze tijd - waarin van iedereen wordt gevraagd in te leveren - aan andere zaken besteed zou moeten worden, aldus de mening van de ChristenUnie/SGP fractie. Nu de raad besluit om minder subsidies aan verenigingen te verstrekken, ID’ers hun baan dreigen te verliezen, het ambtenarenkorps moet inkrimpen, digitale trapvelden gesloten of met oude apparatuur afgescheept worden, etc. mag de raad zichzelf niet bevoordelen met weliswaar goede, maar niet beslist noodzakelijke voorzieningen. De raad zou in deze een voorbeeld moeten zijn en voorlopig af moeten zien van deze investering.

Dit punt hebben wij bij de behandeling van de begroting 2004 ook ingebracht. Helaas kregen wij van geen enkele fractie bijval.  Het is naar onze mening niet te verkopen aan de burger om als raad door te gaan met “luxe” investeringen, terwijl er op allerlei gebied ingeleverd moet worden.  Schrijnend temeer omdat het voornamelijk de minima zijn die getroffen worden door de bezuinigingen.

De aspirant raadsleden moeten zich goed voor kunnen bereiden op hun toekomstige (raads)werk. Dat is ons inziens ook heel goed mogelijk met de huidige voorzieningen zoals de reeds aanwezige computers in de fractiekamers. Nu de laptops eenmaal zijn aangeschaft, zijn wij bereid om deze beschikbaar te stellen voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld de digitale trapvelden. Wij hopen dat de andere fracties onze denkwijze volgen om zo als raad een voorbeeld te zijn met het doel elkaar te helpen in deze slechte tijden van onze economie!

Voor nadere informatie kunt u bellen met Freek Nijhof.

Almelo, 30 januari 2004

Labels

« Terug

Reacties op 'Persbericht: Laptops'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.