Schriftelijke vragen wijkcentra

dronkelaarsplein2dinsdag 25 november 2014 15:32

Samen met de VVD-fractie (initiatiefnemer) heeft de fractie van de ChristenUnie vragen gesteld over het subsidiebeleid rond wijkaccommodaties. Aanleiding is het constateren van grote verschillen in subsidiebedragen in de begroting 2015.

De vragen (zie bijlage) gaan over welke accomodaties in zicht zijn, welke subsidie zij ontvangen en hoe het zit met eventueel niet marktconform gebruik ervan. De ChristenUnie vindt sowieso dat het beleid met betrekking tot gemeentelijke accommodaties moet veranderen. Almelo werkt, bijvoorbeeld, met gemiddelde tarieven voor alle accommodaties. Dit kan ertoe leiden dat organisaties zonder extra kosten kunnen verhuizen van een goedkope naar een dure accommodatie waarmee juist dure accommodaties in stand worden gehouden en goedkope accommodaties in de problemen komen. Dergelijke neveneffecten moeten worden voorkomen.

Ook wordt aan organisaties die afhankelijk zijn van subsidies van de gemeente (zoals Scoop) niet altijd de huur doorberekend. Dit leidt tot een ondoorzichtig beeld van de totale bijdrage van de gemeente aan een organisatie. Het leidt ook tot het ontstaan van oneerlijke concurrentie waar particuliere organisaties (in bijvoorbeeld de kinderopvang) wel zelf de kosten van huisvesting opbrengen (terwijl de huur van lokalen in schoolgebouwen niet aan De Cirkel wordt doorberekend). De ChristenUnie vindt dat gemeentelijke accommodaties in beheer bij Accres, accommodaties voor doelgroeporganisaties en particuliere accommodaties als Erve Noordik en
de Trefhoek op dezelfde manier moeten worden behandeld.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen buurtcentra121,2 kBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie
Vragen

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen wijkcentra'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.