Iedereen telt mee

Meisje met Down in de klas.jpgzondag 31 december 2017 16:32

Lisa kreeg een brief van de gemeente, over maatschappelijke ondersteuning. De brief was zo moeilijk, Lisa snapte er niets van. Ze vroeg haar begeleider om haar te helpen. Maar zelfs die vond de brief lastig te begrijpen. Kan dat niet anders, gemeente Almelo?

Iedereen telt mee. Ook als je in een rolstoel zit of als je lezen moeilijk vindt. In Almelo mag het geen verschil maken of je een beperking hebt of niet. Dat vindt de ChristenUnie. Dat staat ook in het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap. Gehandicapten moeten zelf dingen kunnen doen, dus niet overal hun begeleider bij nodig hebben. Bijvoorbeeld sporten, naar school gaan, of reizen.

Vorig jaar heeft de ChristenUnie, samen met andere partijen in de gemeenteraad, gezegd dat de gemeente Almelo dingen makkelijker moet maken voor mensen met een beperking. De burgemeester en wethouders zeiden toen: we doen al heel veel goede dingen voor gehandicapten. De gemeenteraad heeft dit jaar opnieuw gezegd: er zijn nog heel veel dingen die beter kunnen. In vergelijking met andere gemeenten doet Almelo het nog niet zo goed. Ook heeft de gemeenteraad een lijstje met goede voorbeelden meegestuurd.

Op dinsdag 6 februari houdt de gemeenteraad een avond over dit onderwerp. Mensen met een handicap komen dan naar het stadhuis om met de gemeenteraad te praten. In een taal die iedereen begrijpt. Iedereen is welkom om mee te praten. Het maakt niet uit of je een beperking hebt of niet.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Maak Almelo toegankelijk voor iedereen140.5 kBapplication/msworddownload
Labels
2017
Fractie

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht