Waarom een amusementshal in Almelo?

gokken_kopvrijdag 22 juli 2005 11:53

Ingezonden brief in Lezers Schrijven, De twentse Courant Tubantia, donderdag 21 juli 2005

Opnieuw laait de discussie op over de komst van een amusementshal in Almelo.
Afgelopen week waren daarover in Tubantia twee artikelen te lezen. De firma Bemi Amusements-Automaten bv  uit Enschede wil in het Polman Stadion een amusementshal beginnen met enkele tientallen automaten. Dat is tegen het zere been van de heer Schepers, die al veel eerder een plan heeft ingediend voor een amusementshal in het centrum van Almelo.
 
De heer Schepers verwijt de firma Bemi “omkoperij”, omdat zij belooft Heracles te sponsoren. Maar hij noemt niet, dat hij bij de presentatie van zijn eigen plan voorstelde, de winst van de hal ten goede te laten komen aan de gemeente Almelo. In de discussie in de raad noemde Freek Nijhof (raadslid voor ChristenUnie/SGP) dit plan omkoperij. Het is bij de heer Schepers dus weer het bekende “de pot verwijt de ketel”.
 
Ik hoop dat de Almelose gemeentepolitiek er alles aan zal doen om een dergelijke hal tegen te houden. Ook al zijn er in het christelijke Harderwijk wel twee hallen en meent de heer Schepers dat de komst ervan op den duur in Almelo ook niet tegen is te houden.
Ik zie niet in wat de toegevoegde waarde van een amusementshal is voor Almelo. Het spekt alleen de kas van de exploitant, maar het doet een groot beroep op de hebzucht van de burgers. Dat zal zeker leiden tot meer gokverslaafden in Almelo met alle problemen die dat voor betrokkenen en zijn/haar omgeving en de gemeente Almelo met zich meebrengt.
Zowel de firma Bemi als de heer Schepers benadrukken dat in hun bedrijf professionele mensen werken, die getraind zijn om gokverslaving tegen te gaan. Daarmee geven zij zelf aan dat gokverslaving het grote risico is van amusementshallen. Deze beveiligingen zijn er niet voor niets.
Wie zit nu op een toename van het aantal gokverslaafden te wachten en daarmee van de gemeentelijke lasten? Welke politieke partij wil daar verantwoordelijk voor zijn?
 
 
Jan Veenstra,
 
 
Almelo, 19 juli 2005
Labels

« Terug

Reacties op 'Waarom een amusementshal in Almelo?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.