College Almelo wil geen speelhal

gokken_kopdinsdag 06 november 2007 16:40

ALMELO - Uit vrees voor gokverslaving Almelose burgers.

Burgemeester Menno Knip van Almelo zegt: "Ik kan hier buitengewoon kort over zijn. Ik zie geen licht, wat dit betreft."

Aanvragen voor een speelhal in Almelo zijn volgens hem nutteloos, omdat de apparaten in zo'n hal zouden kunnen leiden tot meer gokverslaving onder Almelose burgers. In de huidige collegeperiode tot 2010 wordt in elk geval niet meegewerkt aan de vestiging van zo'n hal. Zo staat het in het collegeprogramma 2006-2010. Met de duidelijke, niet mis te verstane toevoeging: "Wij zijn tegen een amusementshal."

Het collegeprogramma steunt op een raadsmeerderheid, maar kleinere partijen in de gemeenteraad zouden eventueel nog wel bereid zijn om over zo'n hal te praten. Fractievoorzitter Bert Hümmels van Leefbaar Almelo: "Als zo'n tent fatsoenlijk wordt gerund, mag het van mij. Je moet dan wel goed over de voorwaarden nadenkenen praten, dan zie ik geen probleem."

Twee recente aanvragen voor een speelhal, onder meer van exploitant Martin van de Velde van Dart en Biljartcafé Memory aan de Bornerbroeksestraat, zijn afgewezen door de gemeente. Van de Velde was bereid 'veel te investeren.' Hij ziet de speelhal als iets dat goed past in de ontwikkelingen van de binnenstad. In de Nederlandse kustplaatsen zijn er 'speelpaleizen die een plezier zijn voor het hele gezin.' Hij heeft zich bij de feiten neergelegd. "Het is niet anders. Misschien dat er na 2010 iets mogelijk is. Het gaat mij niet om het gokken, maar om het amusement voor jong en oud. Mensen die willen gokken, gokken toch wel", aldus Van de Velde.

bron: Tubantie, 6 november 2007 (editie Almelo)

Labels

« Terug

Reacties op 'College Almelo wil geen speelhal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.