Installatie nieuwe raadsleden

2022 bloemen rita en elise A2.jpg31-03-2022 21:53 31-03-2022 21:53

De nieuwe ChristenUnie-fractie is op donderdag 31maart in de gemeenteraad beëdigd door burgemeester Arjen Gerritsen. De fractie bestaat uit Elise Klaasen-Lefeu en Rita Tomas-Awanesian.

Ieder raadslid legt bij de beëdiging in de gemeenteraad de eed of de belofte af. "Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de gemeenteraad te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd. Ik zweer (verklaar en beloof), dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt oplegt getrouw zal vervullen."

Wie de eed aflegt, moet vervolgens de twee voorste vingers van zijn rechterhand aaneengesloten opsteken en daarbij de woorden uitspreken: "Zo waarlijk helpe mij God almachtig." Wie de belofte aflegt, spreekt de woorden: "Dat beloof ik". De ChristenUnie-fractie heeft de eed afgelegd.

Labels

« Terug

Reacties op 'Installatie nieuwe raadsleden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.