Alex Langius vanaf april adjunct-directeur stadsontwikkeling Almelo

Alex en Wapen Almelo 2016donderdag 31 maart 2022 11:00

Onze wethouder Alex Langius wordt vanaf april adjunct-directeur programma’s en stadsontwikkeling bij de gemeente Almelo. Dat betekent dat hij zijn functie als wethouder per direct neerlegt.

Alex was sinds januari 2016 wethouder in Almelo namens de ChristenUnie. Daarvoor was hij 8 jaar wethouder in Assen en onder meer manager bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De ambtelijke organisatie van de gemeente Almelo was al geruime tijd op zoek naar een adjunct-directeur programma’s en stadsontwikkeling. Eerdere wervingsprocedures leidden niet tot een benoembare kandidaat. Die is in Alex nu gevonden.

Gemeentesecretaris Frederik van Ardenne: “Met Alex Langius halen we een ervaren leidinggevende in huis met kennis van stadsontwikkeling. Ook iemand die goed thuis is op de inhoud.” Burgemeester Arjen Gerritsen noemt het een niet heel gebruikelijke maar mooie stap: “We verliezen in Alex Langius een ervaren bestuurder. Tegelijk is de urgentie groot op dit dossier. Ik ben opgelucht dat deze functie op zorgvuldige wijze nu structureel is ingevuld.”

Het gehele proces heeft in goede afstemming met de fractie en het bestuur plaatsgevonden. We bedanken Alex voor zijn inzet namens de ChristenUnie in de afgelopen jaren en feliciteren hem van harte met deze nieuwe functie. We zijn blij dat hij zich kan blijven inzetten voor de ontwikkeling van Almelo. Daarbij wensen we hem Gods zegen toe.

De functie van Alex wordt tijdelijk waargenomen door de andere wethouders tot er een nieuw college is gevormd. In de komende periode zal duidelijk worden of daarin een rol voor de ChristenUnie is weggelegd.

Labels

« Terug

Reacties op 'Alex Langius vanaf april adjunct-directeur stadsontwikkeling Almelo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.