Piet Adema bezoekt Almelose boeren

Boeren1.jpgdonderdag 16 november 2023 08:35

Woensdag 15 november bracht demissionair minister van landbouw Piet Adema een bezoek aan Almelo. Na een korte maar overheerlijke lunch en fotosessie bij @brownies&downies is een werkbezoek gebracht aan de melkveehouderij Werning aan de Wateregge. Na een korte rondleiding ging Piet Adema daar het gesprek aan met zeven gedreven boeren uit Almelo (met name de Bolkshoek) en Wierden.

Boeren4

Er is gesproken over gebiedsinrichting en alles wat te maken heeft met de balans tussen natuur en het boerenbedrijf. Gerrit van der Kolk lichtte het initiatief "Coöperatief Agrarisch TerreinBeheer" toe dat ook goed illustreert hoe boer en natuur niet tegenover elkaar staan maar elkaar juist nodig hebben (zie de website: http://www.catbwierden.nl/). Voormalig LTO voorzitter Herman Schut ging vooral in op het toekomstperspectief van het individuele bedrijf.
Zo had ieder zijn vragen en Piet Adema ging al even gedreven in op alle onderwerpen en gaf ook aan dat het hem zwaar op de maag lag dat vele positieve ideeën vanuit het 'geklapte' landbouwakkoord nu stilliggen omdat het kabinet demissionair is. Tegelijkertijd zijn veel zaken inmiddels opgepakt in de verkiezingsprogramma's van meerdere partijen, dus hopelijk komt een en ander bij de klabinetsformatie weer op tafel.

Uw stem woensdag aanstaande doet er in iedere geval toe! Iedereen heeft het gesprek als buitengewoon positief ervaren en we hopen er in provinciaal verband een vervolg aan te kunnen geven.



Labels

« Terug

Reacties op 'Piet Adema bezoekt Almelose boeren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.