Brutaal gedrag loont nog steeds

stoplichtwoensdag 03 september 2014 12:35

Aan de start van de race staat een hele rits auto's te wachten tot het licht op groen gaat. Dat kan nog wel even duren; sommige coureurs zijn nog bezig met een inspectierondje. Op dat moment schieten er vier auto's door het rode licht, alsof ze het met elkaar afgesproken hebben. En de scheidsrechter? Die lacht schuchter en zegt tegen de rest: gaan jullie dan ook maar, wetend dat deze coureurs de eerste rondes nooit meer kunnen winnen.

De ChristenUnie heeft gisteren antwoord gekregen op haar vragen over het plan van een viertal supermarkten om elke zondag op te gaan. Het college erkent dat de supermarkten hiermee de regels overtreden en keurt dat af. Toch wil wethouder Van Marle (CDA) de supermarkten niet tegenhouden. Sterker nog, hij komt binnen twee weken met een voorstel aan de gemeenteraad om zondagsopening elke week toe te staan. De wethouder verzekert de supermarkten dat de gemeenteraad akkoord zal gaan met zijn voorstel. De gemeenteraad zelf weet nog van niets – ze hebben het voorstel zelfs nog niet eens gezien.

De rechtsorde in Almelo is weer gered. Niet door illegale praktijken aan te pakken, maar door de illegale praktijken snel te te legaliseren. En de hoofdprijs gaat naar de vier supermarkten die de komende zondagen alle omzet opstrijken. Brutaal gedrag loont nog steeds.

Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Brutaal gedrag loont nog steeds'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.