Vragen over schofferen verordening winkeltijden

zondag openzaterdag 30 augustus 2014 21:29

Een aantal supermarkten in Almelo is van plan om iedere zondag open te gaan, terwijl dat volgens de regels in Almelo helemaal niet mag. Ra ra, hoe kan dat?

Navraag bij een van de supermarkten leert dat er in supermarktenland een hardnekkig gerucht gaat dat de regels over winkeltijden niet zo nauw genomen hoeven worden. Ambtenaren van de gemeente Almelo zouden hebben gezegd dat de gemeente geen boetes zal uitdelen, omdat er binnenkort toch nieuwe regels komen. Dus kijken de supermarkten nu angstvallig naar elkaar: gaat mijn concurrent open, dan moet ik ook open. Want niemand wil natuurlijk de laatste zijn. De ChristenUnie in Almelo is niet blij met deze situatie. Gemeenteraadslid Michiel van Heek: "Wie brutaal is en de regels aan zijn laars lapt, wordt nu beloond met extra omzet, ten koste van de ondernemers die zich wel netjes aan de regels houden. Dit is wildwest, dat willen we niet in Almelo."

De ChristenUnie benadrukt dat we in Almelo samen afspraken gemaakt hebben over winkelsluitingstijden. De afweging of deze afspraken nog van deze tijd zijn, gebeurt in de gemeenteraad. Dat bepalen de supermarkten niet zelf, en ook de ambtenaren niet. Zelfs het college niet: de tijd dat notabelen de stad bestuurden is in ieder geval voorbij. Fractievoorzitter Wouter Teeuw: "Is hier sprake van een hardnekkig misverstand bij de supermarkten? Of is dit nu de in verkiezingstijd zo bestreden Almelose bestuurscultuur, waarbij de raad –die hier feitelijk over gaat– nog van niets weet, terwijl het college of de ambtenaren al besloten hebben?”

Dinsdag 2 september zal de fractie van de ChristenUnie kritische vragen stellen aan het college van B&W over dit onderwerp.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2014_09_02 vragenhalfuur zondagsopenstelling supermarkten43,4 kBapplication/pdfdownload
Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Vragen over schofferen verordening winkeltijden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.